Bazı Girişimler Hakkında

• Merhaba arkadaşlar herkese selam.

Arada bir buralara gelip tozlu sayfalara bakıyorum aklıma geldiğince. Bugün tekrar girdim bizim ismimizi kullanıp bir takım projeler ortaya çıkmış biz değiliz. İsmimiz üzerinden kimsenin kandırılmasını istemeyiz. Bu gibi bizim olduğumuzu nüksettiren projelere itibar etmemenizi rica ederim. Eğer böyle bir girişimimiz olursa yine buradan paylaşırız.

Herkese iyi günler dilerim.

Saygılarımla,

• Tabi ki unutamam hem oyuncu olarak oynadım hemde yönetimde bir sürü emek sarfettim arada bir girip bakıyorum bende sizler gibi. Her şeyin bir sonu olduğunu gibi burası da miladını doldurdu.

Yanlış anlamazsanız bir şey sormak istiyorum. Size bunu düşündüren şey nedir? Metin2 TR yönetimi pvplere telif atıyor vs. olayları ise bunca yıl geçti aradan hâlâ bir sunucu kapanıyor, bir hafta sonra yeni sunucu açılıyor. Bir tek bizim oyunumuza mı garezi vardı TR yönetiminin? Derseniz ki oyuncu sayısı azdı, uğraşlarımıza değmiyordu. Evet hak veririm. Oyuncu sayımız azdı ama gerçekten kemik bir kitlemiz vardı. Kimse bırakıp da gitmedi oyunun son ayına, haftasına kadar. Dostumuzdan düşmanımıza kadar herkesin her şeyini bilirdik. Oyun içerisinde sataşır, kızışır geçerdik. Bundan memnunduk ve hâlâ yâd ediyoruz. Düşmanımızı bile özledik diyoruz. Size çok sıkıntı yaratan bir kitle olduğumuzu da düşünmüyorum. Derseniz ki kazancımız düştü. Ona bir şey diyemem, saygı duyarım ama bilin ki şu an oyunu oynayan kitlenizin de yaşı kemale erdi. O yıllarda çoğu kişi öğrenciydi belki de. Çoğu kişi 20 lira 30 lira 50 lira harçlığını biriktire biriktire oynadı oyunu. Şu an herkes eminim ki işinde gücündedir. Yeter ki eski günlere döndürün bizi. Girişi ücretli yapsanız, benim gıkım çıkmaz. Her şeyi sildik, unuttuk diyelim. O yıldırım bıçağının, alev asasının, kristal kılıcının görüntüsünü kim silecek hafızamızdan? :) Ronarktaki kaçmaları, kovalamacaları? Greenmont bölgesindeki lonca bölgelerini?

• Gameforge un kendileri pvp serverların açık olmasının doğru olmadığını duyurdu bir kaç girişimi de oldu. Uzun yıllar boyunca hizmet verdik bu para kazanıp kazanmama durumu değil emin olun. Kazanç mesele olsaydı bu oyun en baştan kapanırdı. İnsanların fikirleri davranışları değişebilir o zaman hizmet verilmek istiyorduk yaptık zamanla bu değişti ve kapanması gerekiyordu gerçekleşti. Bazen zor kararlar vermek gerekiyor.

• Gameforge un kendileri pvp serverların açık olmasının doğru olmadığını duyurdu bir kaç girişimi de oldu. Uzun yıllar boyunca hizmet verdik bu para kazanıp kazanmama durumu değil emin olun. Kazanç mesele olsaydı bu oyun en baştan kapanırdı. İnsanların fikirleri davranışları değişebilir o zaman hizmet verilmek istiyorduk yaptık zamanla bu değişti ve kapanması gerekiyordu gerçekleşti. Bazen zor kararlar vermek gerekiyor.

Haklısınız. Girişimleri oldu ama kapatılırken bizlere iletilen neden buydu. Etrafa bakınca biz hariç diğer sunucuların kapatmadığını görüyoruz. Kazanç meselesi hakkında tahminde bulundum sadece. Zan altında bırakmak istemem kimseyi, affola. Kesinlikle değişebilir ama bir yönden sıkıntıları, bir yükü olmalı ki emsalsiz bir oyunun kapatılma kararı verilmiş olsun. Zaman ayıramıyor olsanız ekibe belki alım yapabilirdiniz ya da biz oyuncular sizi bezdirdik herhalde. Açıkcası benim açılmasına dair ümitlerim vardı ancak anladığım kadarıyla hem siz hem admin oldukça netsiniz ve geri adım atmıyorsunuz bu konuda. Bu saatten sonra benim de ümidim kalmadı, sağlık olsun.